10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Florin Cîțu: Începe lupta prin care ne putem recâștiga viața normală

„Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România şi un moment istoric/ de referinţă pentru ţara noastră, în lupta împotriva virusului care a răpit prea multe vieţi şi a bulversat întreaga lume! Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în ţara noastră, a primit şi primul vaccin împotriva COVID-19. După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâştiga viaţa normală. Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată.”, a scris duminică pe Facebook primul-ministru Florin Cîțu.

El i-a îndemnat pe români să se informeze din surse oficiale, să asculte opiniile specialiștilor cu privire la vaccinul anti-Covid-19 ce se administrează în România și să aibă încredere că produsul farmaceutic ne poate salva de noul coronavirus.

„Vor fi vaccinuri gratuite pentru toţi cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiştii vin cu informaţii solide, validate ştiinţific, care să-i ajute să ia decizia corectă. Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie şi nu vor fi impuse restricţii pentru cei care nu se vaccinează! Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă şi mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, ne oferă şansa revenirii la normalitate.”, a adăugat Florin Cîțu în postarea sa.

Ultima oră
Pe aceeași temă