21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFifor, mândru de sistemul militar de învăţământ românesc

Fifor, mândru de sistemul militar de învăţământ românesc

“Începutul noului an şcolar în colegiile naţionale militare şi în şcolile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor Armatei României îmi oferă plăcutul prilej să vă adresez, în numele meu şi al echipei pe care o conduc în fruntea Ministerului Apărării Naţionale, cele mai calde urări de succes şi un an cât mai prolific din punct de vedere al rezultatelor obţinute în procesul de învăţământ”, spune Fifor, în mesajul său.

Totodată, el precizează că asigurarea resursei umane de cea mai bună calitate pentru Armata României – profesionişti pregătiţi şi instruiţi la standarde moderne – va rămâne una dintre priorităţile mandatului său.

“Cu sprijinul Guvernului României, am reuşit să deblocăm, pentru acest an, 6.500 de posturi, pentru încadrarea cărora am declanşat o campanie de recrutare fără precedent. În paralel, am acţionat şi pe palierul educaţional şi formativ, pentru că nu ne dorim simpla refacere cantitativă a resursei de personal, ci punem calitatea pe primul plan”, arată Fifor.

Potrivit ministrului Apărării, concomitent cu amplele proiecte de extindere şi modernizare a infrastructurii, au fost mărite şi cifrele de şcolarizare la toate nivelurile.

“Numai la Institutul Medico-Militar, de exemplu, am prevăzut un număr dublu de locuri la admitere. În ceea ce priveşte învăţământul liceal militar, anul şcolar 2018-2019 ne găseşte într-o echipă mult mai puternică: după refacerea, în 2016, a Colegiului Naţional Militar ‘Tudor Vladimirescu’ de la Craiova, astăzi, la Constanţa, după 20 de ani de la desfiinţare, Colegiul Naţional Militar ‘Alexandru Ioan Cuza’ reîntregeşte clubul de elită al învăţământului liceal militar. (…) Sunt cu adevărat mândru să constat că sistemul militar de învăţământ românesc este unul cu adevărat performant, un sistem de elită menit a produce elite”, menţionează Fifor.

Totodată, ministrul Apărării precizează că la colegiile naţionale militare “se face carte cu adevărat”.

“Dacă privim doar rezultatele obţinute de colegiile naţionale militare, ai căror absolvenţi promovează în totalitate şi cu medii foarte mari examenele de Bacalaureat din ultimii ani, înţelegem că la Alba Iulia, la Breaza, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova şi, cu siguranţă, şi la Constanţa – din acest an se face carte cu adevărat. În aceleaşi coordonate se înscriu şi rezultatele şcolilor de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor care asigură, an de an, promoţii de specialişti foarte bine pregătiţi, care performează la cele mai înalte niveluri în executarea misiunilor din teatrele de operaţii, dar şi în împlinirea importantelor misiuni încredinţate în ţară”, arată Fifor.

Totodată, ministrul Apărării le-a transmis un mesaj elevilor, pe care îi îndeamnă să se inspire de la profesionişti, de la dascăli şi de la părinţi.

“După finalizarea studiilor, predecesorii dumneavoastră au devenit profesionişti redutabili, ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri angajaţi în misiuni complexe şi importante. Sunt oameni în care ţara îşi pune, pe drept, nădejdea. Sunt modelele voastre, de la care vă puteţi inspira. Priviţi, de asemenea, la dascălii voştri: prin mâinile lor au trecut generaţii şi generaţii de elevi pe care i-au purtat, cu răbdare şi cu pricepere, spre rezultate pe care puţini le pot obţine. Şi, nu în ultimul rând, priviţi la părinţii voştri! Veţi înţelege din privirile lor atât grija pe care v-o poartă, cât şi mândria că v-au putut susţine pentru împlinirea visului de a vă pregăti pentru o carieră în Armata României”, le-a spus Fifor elevilor.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă