3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiFemeie din judeţul Buzău, diagnosticată cu gripă în urma testului rapid, fiind...

Femeie din judeţul Buzău, diagnosticată cu gripă în urma testului rapid, fiind primul caz din judeţ

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, femeia de 33 de ani din localitatea Smeeni a ajuns în Secţia de Boli Infecţioase, având trimitere de la medicul de familie.

Femeia se simţea rău de mai multe zile, dar a crezut că are o simplă răceală.

Odată ajunsă în Secţia de Boli Infecţioase, femeia a fost internată, iar în urma testului rapid s a constatat că are gripă de tip B. În prezent, ea primeşte tratament antiviral şi cu antibiotic, pentru că a fost diagnosticată şi cu pneumonie interstiţială.

Medicii epidemiologi din Direcţia de Sănătate Publică spun că este primul caz de gripă confirmat cu test rapid, la Buzău.

Epidemiologii spun că urmăresc cu prioritate colectivităţile de preşcolari şi elevi pentru a putea lua măsuri rapid în cazul apariţiei gripei.

La Buzău au ajuns, până acum, aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal. Anul acesta, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a cerut Ministerului Sănătăţii 35.000 de doze de vaccin antigripal, însă judeţului i-au fost acceptate doar 26.900 de vaccinuri.

Cele mai citite

Ana-Maria Popescu, medalie de argint, la Cupa Mondială de spadă de la Dubai

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai, sâmbătă, după ce...

Un bărbat a căzut de la un etaj al Spitalului Militar Cluj

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, s-a aruncat în noaptea de vineri spre sâmbătă de la un etaj al Spitalului Militar din...

Un orășel din Texas a fost cumpărat de miliardarul Mark Cuban

Întregul orășel Mustang, Texas - un punct pe hartă, în afara I-45, a fost cumpărat de miliardarul Mark Cuban cu o populație de...
Ultima oră
Pe aceeași temă