5.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Fără dube și camioane pe domeniul public în sectorul 4. Ce măsuri ia primăria

„Primăria Sectorului 4 demarează, începând de luni o campanie de eliberare a domeniului public ocupat fără drept, în principal de autovehicule care staționează sau sunt oprite neregulamentar în alte locuri decât cele special amenajate, cum ar fi spațiile verzi, trotuarele sau parcările publice și de reședință. În această campanie vor fi vizate, cu prioritate: autoutilitarele, autovehiculele pentru transport marfă, cele pentru transport persoane sau autorulotele, precum și orice alt tip de asemenea autovehicule care nu au dreptul de a staționa pe domeniul public, sancțiunea fiind aceea a blocării roților”, anunță Primăria Sectorului 4 al Capitalei.

De asemenea, vor fi blocate roțile autovehiculelor aflate în oricare dintre următoarele situații: sunt parcate în alte locuri decât cele special amenajate și marcate corespunzător, îngreunează circulația în parcările publice, sunt parcate pentru o perioadă mai mare de timp decât durata maximă admisă pentru fiecare parcaj public, ocupă locuri destinate persoanelor cu dizabilități, ocupă locurile prevăzute cu stații de încărcare pentru maşinile electrice/hibrid/car sharing, nu s-a efectuat plata locului de parcare în parcările publice amenajate, ocupă abuziv un loc de parcare de reședință.

Tarifele pentru deblocarea roților sunt progresive. Astfel, pentru prima abatere, tariful este de 50 de lei, pentru a doua abatere tariful este de 100 de lei, iar începând cu a treia abater tariful este de 250 de lei. Deblocarea în cazul ocupării locurilor destinate persoanelor cu dizabilități – tariful este de 500 de Iei/24 ore, tarif nefracționat.

Ultima oră
Pe aceeași temă