16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

EXCLUSIV RL. Ministrul Educației, despre ce vor face profesorii după vacanța de Paște

“Nu se pune această problemă (n.r. – ca angajații din învățământul preuniversitar să fie obligați să rămână în concediu). Nu sunt obligați nici acum. Profesorii au avut mereu posibilitatea să aleagă să intre în concediu de odihnă pe timpul vacanței de primăvară. Nu am spus că este obligatoriu. Noi am reluat aceeași adresă ca anul trecut”, ne-a declarat ministrul Monica Anisie.

Totuși, în adresa Ministerului Educației și Cercetării, semnată de secretarul de stat pe învățământ preuniversitar, se menționează că angajații “vor intra” în concediu de odihnă, nu că ar putea opta pentru acest lucru.

De asemenea, inspectoratele școlare din teritoriu și conducerile unităților de învățământ le-au transmis angajaților că trebuie să completeze cererile de concediu de odihnă pentru cele nouă zile ale vacanței de primăvară.

Ministrul Educației va susține o declarație de presă, la ora 12:00.

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă