2.1 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeȘtirile zilei„Era” Merkel a luat sfârșit: Olaf Scholz va conduce guvernul Germaniei

„Era” Merkel a luat sfârșit: Olaf Scholz va conduce guvernul Germaniei

„Era” Merkel a luat sfârșit și social-democratul Olaf Scholz va conduce noul guvern al Germaniei. Partidul Social-Democrat a câștigat alegerile parlamentare din septembrie și va forma guvernul „semafor” cu Ecologiștii și Liber-Democrații.

Angela Merkel își încheie mandatul de cancelar al Germaniei după 16 ani la outere, la Berlin. Partidul său, Uniunea Creștin-Democrată, a pierdut alegerile din septembrie și lasă acum locul unei coaliții „semafor” formată din trei partide: Roșii, social-democrați, Galbenii Liber-Democrați și Verzii Ecologiști.

Noua coaliție de la Berlin își propune mai multe măsuri pentru protejarea mediului și intenționează să elimine folosirea cărbunelui în Germania până în 2030, cu opt ani înainte de termenul stabilit anterior.

De asemenea, cele trei partide își propun să aloce 2% din teritoriul Germaniei pentru instalarea de centrale eoliene și să se concentreze pe energia pe bază de hidrogen, relatează BBC.

Până în 2030, aliații de guvernare vor ca 80% din energia electrică din Germania să provină din surse regenerabile iar pe șoselele din țară să fie 15 milioane de mașini electrice.

De asemenea, există planuri pentru legalizarea canabisului pentru folosire în localuri autorizate.

BBC notează că Germania este cea mai mare economie a Europei iar măsurile sale economice ar putea avea efect și asupra vecinilor săi și a altor state din Uniune.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Guvernul israelian va da în continuare arme de foc civililor

Guvernul israelian va continua să furnizeze arme de foc civililor, anunţă joi premierul israelian Benjamin Netanyahu, în urma unui atac armat în zona coloniei...

Intrare liberă în Muzeul ASTRA, unde copiii pot hrăni păsări şi vâna comori

Vizitatorii Muzeului ASTRA din pădurea Dumbrava Sibiului beneficiază de intrare gratuită în 1 Decembrie, unde copiii sunt aşteptaţi cu seminţe ca să hrănească păsările...

Iohannis sesizează CCR cu privire la modificările prevăzute pentru legea eroilor Revoluției

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă