13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEliminarea tarifelor de roaming cu Republica Moldova s-ar putea întâmpla în curând

Eliminarea tarifelor de roaming cu Republica Moldova s-ar putea întâmpla în curând

România a rămas, în cea mai mare parte, fără tarife de roaming cu Uniunea Europeană, însă Republica Moldova nu este în UE. 

Prin prisma faptului că România continuă să fie principalul partener comercial al Republicii Moldova, este de la sine înțeles că a crescut constant numărul convorbirilor telefonice dintre cetățenii celor două țări, spun cei de la USR PLUS, care consideră că va crește în continuare numărul de convorbiri.

În această situație, deputatul USR PLUS Iulian Lorincz consideră că devine cu atât mai important subiectul tarifelor de roaming, care pot fi considerate exorbitante, nedrepte și chiar discriminatorii.

Deputatul de Diaspora a adresat o întrebare Guvernului României pentru a afla dacă ideea eliminării tarifelor de roaming se mai găsește pe agenda discuțiilor bilaterale purtate între București și Chișinău și dacă această temă va fi luată în considerare la următoarea ședință comună cu Guvernul Republicii Moldova.

„România a rămas, în cea mai mare parte, fără tarife de roaming cu Uniunea Europeană, iar includerea Republicii Moldova în rândul țărilor unde se va putea vorbi fără a fi suprataxat este o idee de proiect bilateral strategic esențial de interconectare informațională și comunicațională cu România. La următoarea ședință comună între guvernele de la Chișinău și București, eliminarea tarifelor de roaming poate deveni o realitate. Pentru a duce la bun sfârșit această inițiativă, nu este nevoie decât de voință politică din partea decidenților și de ancorare în realitate din partea operatorilor de telefonie mobilă din România și Republica Moldova”, declară deputatul USR PLUS Iulian Lorincz.

Potrivit acestuia, conform ultimelor estimări oficiale, sunt circa 274.000 de cetățeni români cu domiciliul în Republica Moldova și peste 642.000 de cetățenii redobândite de românii moldoveni de peste Prut în ultimii 20 de ani.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă