9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Dragnea: Dăncilă să decidă de sărbători dacă vrea să vină cu remanierea în Parlament

„Am avut o discuţie luni (…) Am stabilit ca doamna premier să decidă dacă merge pe această variantă sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri când preşedintele a ieşit şi ne-a spus că nu este de acord cu ţinuta unora nu mai era timp să vină în Parlament astăzi. Premierul să decidă de sărbători dacă vrea să vină în Parlament”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă soluţia bună este remanierea prin Parlament, Dragnea a afirmat: „Cu Iohannis la Cotroceni nu te mai poţi baza că vreo soluţie e bună. Noi i-am prezentat premierului că avem majoritate în Parlament, acum suntem cu interimar şi vedem ce facem. (…) La orice vot în plen putem avea peste 30 de voturi în plus, nu e problemă cu majoritatea”.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi seară preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire ca miniştri interimar a Anei Birchall la Justiţie, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Anterior, şeful statului a declarat că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.

Ultima oră
Pe aceeași temă