8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDouă persoane suspectate că vindeau droguri unor tineri din Tulcea, reţinute

Două persoane suspectate că vindeau droguri unor tineri din Tulcea, reţinute

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore faţă de inculpaţii L.I.C. şi R.V.A., pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată, anunţă DIICOT.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – iulie, aceştia au cumpărat din municipiile Galaţi şi Constanţa produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care le-au transportat şi comercializat tinerilor din municipiul Tulcea.

În urma unui flagrant organizat în 15 iulie, inculpatul L.I.C. a fost surprins în timp ce a comercializat o doză cu fragmente vegetale, ambalată în staniol, contra sumei de 100 lei.

Miercuri, procurorii DIICOT Tulcea, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi.

“Astfel, inculpatul R.V.A. împreună cu suspecta M.A.M. au fost depistaţi de către organele de poliţie în timp ce se întorceau cu un autoturism din municipiul Galaţi, de unde au cumpărat produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în vederea comercializării. Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în partea stângă a scaunului din dreapta faţă, în zona unde se introduce centura de siguranţă într-un spaţiu din plastic, a fost identificată o folie din celofan conţinând un fragment vegetal de culoare verde – oliv, cu miros şi aspect specific de cannabis”, arată DIICOT.

Totodată, în urma percheziţiei corporale a fost identificată asupra suspectei M.A.M. o punguţă cu o substanţă pulverulentă de culoare alb-rozaliu.

Joi, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Tulcea.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă