-0.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiDouă ministere nou-înființate, în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR

Două ministere nou-înființate, în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR

Două ministere nou-înființate sunt în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR, potrivit președintelui Uniunii Maghiarilor, Kelemen Hunor.

Guvernul va avea două ministere noi – unul în zona economică, pentru turism şi antreprenoriat, şi unul pe zona socială, pentru familie şi tineret, a anunțat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Mâine (n.red. – luni) mergem la consultări la preşedinte, la ora 12,00, spunând că avem program de guvernare, avem structura Guvernului cu două ministere nou-înfiinţate şi avem acordul politic pentru funcţionarea coaliţiei. Deci, totul este pregătit: majoritatea, program de guvernare, structură de Guvern, pentru a exista un Guvern începând de joi”, a declarat  Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a explicat că va fi înființat Ministerul Familiei şi tineretului, având în vedere problemele demografice cu care se confruntă România, pentru care trebuie găsite politici publice eficiente.

„Tinerii au cerut să fie scoşi de la Sport pentru că au crezut că e mai bine aşa şi noi am acceptat acest lucru şi oricum, dacă vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii intră mai degrabă acolo decât la Sport. Avem probleme demografice la care trebuie să găsim politici publice eficiente care dau rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul şi, de aceea, noi am susţinut un minister al Familiei, fiindcă altfel nu ai cum să rezolvi problema demografiei, nu ai cum nici măcar să încerci să rezolvi, fiindcă în 30 de ani ce s-a făcut nu a dat roade. De aceea, eu mă bucur că se înfiinţează acest minister”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor şi-a arătat convingerea că PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor vor merge împreună, luni, la consultările de la Palatul Cotroceni, cu o propunere unică de premier.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Dosarul Belina. Pedepsele cerute de procurori în acest caz

Astăzi au avut loc ultimele audieri în dosarul Belina, la Tribunalul București, iar procurorii au cerut pedepse medii pentru toți inculpații. Principala vizată este...

Pană de curent majoră. Țări din Asia afectate de blackout

Mai multe țări din Asia centrală se confruntă cu întreruperi de energie electrică, din cauza unor probleme din Kazahstan, care afectează și statele Uzbekistan...

Teste COVID în școli – încă o glumă proastă. Kit-uri cu mesajul: Poftă bună! FOTO

Testele COVID antigen, pe bază de salivă, pentru elevi și angajații din învățământ au ajuns în școli. Se pare că firmele care au fost desemnate...
Ultima oră
Pe aceeași temă