20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul groazei din Reșița

Dosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul groazei din Reșița

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița s-a autosesizat după apariția în spațiul public a imaginilor șocante din unitatea medicală în care pacienți infectați cu Covid-19, cei mai mulți dintre ei în vârstă, apăreau goi sau îmbrăcați sumar în saloane ori pe holuri, lăsați fără asistență medicală de specialitate.

„În cauză se efectuează cercetări faţă de faptele care se conturează din imaginile ce au apărut în mass media naţională, respectiv imagini filmate şi alte materiale de presă din care reies indicii că mai mulţi pacienţi cu probleme psihice şi alte probleme de sănătate, internaţi într-o secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, nu primesc îngrijiri adecvate fiind lăsaţi dezbrăcaţi pe holurile secţiei, direct pe ciment/podea sau alături de persoane decedate care nu au fost ridicate din saloane, precum şi referitor la condiţiile din saloanele/spaţiile în care aceştia sunt internaţi.”, au transmis procurorii.

Ancheta penală va fi desfășurată în paralel cu ancheta administrativă demarată de Ministerul Sănătății. În timp ce Consiliul Județean Caraș Severin, cel care administrează spitalul, mai exact un corp de clădire veche în care sunt 78 de paturi, spune că situația unității medicale este una moștenită, Inspecția Sanitară de Stat a dat primele sancțiuni în cuantum total de 18.400 lei.

Managerul unității medicale a primit o amendă de 10.000 lei pentru că nu a realizat lucrările de igienizare și modernizare a saloanelor, angajament asumat la semnarea contractului de management.

Două asistente șefe, o asistentă și o infirmieră din Spitalul Județean Reșița au primit amenzi cuprinse între 2.000 și 2.400 lei pentru că nu avut grijă de pacienții aflați în saloanele unității medicale și pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar.

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă