18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalDonald Trump vrea să oblige Twitter să-i redeschidă contul

Donald Trump vrea să oblige Twitter să-i redeschidă contul

Donald Trump, fostul președinte American a cerut unui judecător federal să dispună redeschiderea contului său de Twitter. Mai multe conturi de social media i-au fost suspendate în ianuarie pe motiv că incită la violenţă, transmit Reuters şi DPA.

Trump a formulat o plângere contra Twitter la Tribunalul districtului de sud al statului Florida, susţinând că platforma de social media a fost ”constrânsă” de către membri ai Congresului Statelor Unite să suspende contul fostului lider de la Casa Albă.

Platforma Twitter ”exercită un grad de putere şi de control asupra discursului politic în această ţară care este incalculabil, fără precedent din punct de vedere istoric şi profund periculos pentru dezbaterea democratică deschisă”, au declarat avocaţii lui Donald Trump în plângere.

Twitter şi alte platforme de social media au suspendat conturile lui Donald Trump după ce la 6 ianuarie numeroşi susţinători ai fostului preşedinte au luat cu asalt Capitoliul, eveniment soldat cu mai multe victime. Ulterior, Trump a rostit un discurs în care a reafirmat că înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din noiembrie anul trecut a fost rezultatul unor fraude electorale, acuzaţie respinsă de mai multe instanţe judiciare din SUA, scrie Agerpres.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:59

Forțele aeriene franceze îi aduc un omagiu lui „Maverick” Tom Cruise

Forțele aeriene franceze i-au dat onorul celebrului actor Tom Cruise, ce joacă în noul film „ Top Gun: Maverick”, continuarea prestigiosului „ Top Gun”...

Explozie într-un bloc din Ploiești

Panică în această dimineață în Ploiești. Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unei explozii urmată de un incendiu într-un bloc din Ploiești. Potrivit...
00:00:44

Povestea vieții lui Volodimir Zelenski spusă într-o nouă carte de benzi desenate

Povestea de viață a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski - de la comediant la lider în timp de război - a primit forma romanului grafic(carte...
Ultima oră
Pe aceeași temă