1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalDonald Trump vrea să oblige Twitter să-i redeschidă contul

Donald Trump vrea să oblige Twitter să-i redeschidă contul

Donald Trump, fostul președinte American a cerut unui judecător federal să dispună redeschiderea contului său de Twitter. Mai multe conturi de social media i-au fost suspendate în ianuarie pe motiv că incită la violenţă, transmit Reuters şi DPA.

Trump a formulat o plângere contra Twitter la Tribunalul districtului de sud al statului Florida, susţinând că platforma de social media a fost ”constrânsă” de către membri ai Congresului Statelor Unite să suspende contul fostului lider de la Casa Albă.

Platforma Twitter ”exercită un grad de putere şi de control asupra discursului politic în această ţară care este incalculabil, fără precedent din punct de vedere istoric şi profund periculos pentru dezbaterea democratică deschisă”, au declarat avocaţii lui Donald Trump în plângere.

Twitter şi alte platforme de social media au suspendat conturile lui Donald Trump după ce la 6 ianuarie numeroşi susţinători ai fostului preşedinte au luat cu asalt Capitoliul, eveniment soldat cu mai multe victime. Ulterior, Trump a rostit un discurs în care a reafirmat că înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din noiembrie anul trecut a fost rezultatul unor fraude electorale, acuzaţie respinsă de mai multe instanţe judiciare din SUA, scrie Agerpres.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Cele mai citite

Câciu îl acuză pe Nicușor Dan că face ping-pong pe Facebook cu subvenționarea termoficării

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, susține că Nicușor Dan, primarul Capitalei, nu a depus nicio solicitare pentru a obține ajutor pentru subvenționarea în...

Peste 70 de români sunt blocați în Maroc! Doar două companii aeriene efectuează zboruri din regiune

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă