17.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeȘtirile zileiDirectorul STS, generalul Vasilca, a demisionat în urma crimei de la Caracal

Directorul STS, generalul Vasilca, a demisionat în urma crimei de la Caracal

Generalul locotenent Ionel Sorinel Vasilca (53 de ani) și-a depus demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), în urma scandalului creat de modul cum au acționat autoritățile statului în contextul crimei de la Caracal.

Demisia se produce la două zile după ce reprezentanți ai societății civile, printre care cei ai Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), au solicitat demiterea directorului STS, generalul Sorinel Vasilca, a ministrului Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, precum şi a unor secretari de stat din MAI şi din Ministerul Sănătăţii, în contextul crimei de la Caracal, a cărei victimă a fost o fată de 15 ani.

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a fost demis, vineri seară, la propunerea noului ministru de Interne, Nicolae Moga. De asemenea, sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că l-a chemat din concediu pe prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacşu, pentru a-l demite.

Ionel Vasilca fusese fost numit director al STS acum doi ani, de către președintele Iohannis, după ce anterior ocupase funcția de adjunct tehnic al directorului STS. Potrivit legii de organizare a STS, directorul STS este numit în funcție de șeful statului. STS nu este subordonat Guvernului, ci șefului statului, aflându-se sub controlul celor două Comisii de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlament.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vinetele siciliene alla parmigiana, cea mai bună alegere pentru prieteni sau familie

 Reţeta de vinete siciliene „alla parmigiana”. Vinetele siciliene, vinete alla parmigiana sau parmigiana di melanzane reprezintă unul dintre cele mai bune preparate clasice...

Era mai bună moțiunea de cenzură

 „Există democraţie în România şi mă bucură acest lucru. Cât timp sunt o persoană publică, voi face tot ce ţine de mine să...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies