24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăȘtirile zileiDate de ultimă oră despre starea Papei Francisc. Cum se simte după...

Date de ultimă oră despre starea Papei Francisc. Cum se simte după operația suferită

O declarație a purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, arată că examenele medicale efectuate în urma operației de duminică a pontifului pentru a îndepărta jumătate din colonul său au avut un rezultat „bun” și normal.

„Sanctitatea Sa Papa Francisc s-a odihnit bine în timpul nopții. În această dimineață a luat micul dejun, a citit câteva ziare și s-a ridicat ca să meargă pe picioarele sale. Parcursul post-operator este normal, iar analizele controlului de rutină sunt bune”, arată declarația de presă.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a suferit duminică o intervenție chirurgicală pentru ceea ce Vaticanul a spus că este o îngustare a intestinului gros. Vaticanul a spus că medicii i-au îndepărtat partea stângă a colonului.

Se așteaptă ca suveranul să rămână în policlinica Gemelli din Roma, unde se află o suită specială rezervată papilor, pe parcursul săptămânii, fără a presupune complicații.

Vaticanul a oferit puține detalii despre diagnosticul papei sau despre procedura la care a fost supus, spunând doar că a intrat în spital pentru o intervenție chirurgicală planificată pentru o stenoză diverticulară sau îngustarea colonului.

Este o problemă obișnuită care afectează aproximativ 80% dintre persoanele cu vârsta peste 80 de ani, dar care poate necesita o intervenție chirurgicală dacă mucoasa colonului devine atât de cicatrică încât începe să o obstrucționeze, a spus dr. Yann Parc, șef de personal la Spitalul Saint Antoine din Paris. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Deși licitația pentru corvete fusese câștigată cu un preț fix, România se oferă să plătească mai mult pe cele patru nave militare

România își exprimă generozitatea față de Franța, oferindu-se să plătească mai mult decât se stabilise la licitația pentru corvete, destinate Forțelor Navale Române. Contractul viza...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă