16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaDărâmăturile și molozul sunt curățate de pe străzile din Mariupol

Dărâmăturile și molozul sunt curățate de pe străzile din Mariupol

Dărâmăturile și molozul au început să fie strînse și curățate de pe străzile din Mariupol, chiar de ocupanții ruși aflați în oraș după luptele prelungite de acolo.

Locuitorii din Mariupol au fost filmați miercuri (11 mai) încercând să revină la rutina zilnică, după ce Rusia a preluat controlul asupra întregului oraș, cu excepția fabricii de oțel Azovstal.

Lucrători ai Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia au fost văzuți curățând moloz, tăind lemne pentru cetățenii locali și furnizându-le apă. Unul dintre locuitorii locali, Serghei, a spus cum casa lui a fost distrusă de bombardamente, potrivit Reuters.

Molozul și dărâmăturile au fost curățate de pe străzile din Mariupol, după ce a început și luarea cadavrelor

Rusia a declarat victoria asupra orașului Mariupol pe 21 aprilie, după săptămâni de asediu și bombardamente. Uzina de oțel Azovstal este ultima parte a orașului încă deținută de luptătorii ucraineni.

Mariupol a fost casa a peste 400.000 de oameni înainte de război. În urma evacuărilor în masă, unele aranjate de ONU și CICR, autoritățile locale spun că Mariupol are acum între 150.000 și 170.000 de locuitori.

Angajații serviciilor de urgență din Ucraina au recuperat cadavrele celor decedați la Mariupol, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a declarat orașul portuar Mariupol „eliberat” după aproape două luni de asediu.

Cu toate acestea, sute de luptători și civili erau încă ascunși în interiorul unei uriașe uzine siderurgice, iar Ucraina a declarat că Putin a vrut să evite o confruntare finală, deoarece nu avea trupele necesare pentru a învinge.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...

Fostul premier, aproape de o victorie importantă

Cu 90% din circumscripţiile de vot raportate la alegerile de sâmbătă, partidul SMER-SSD al lui Fico conducea cu 23,69% din voturi. Partidul liberal...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies