4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăPoliticăDan Cărbunaru: "România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin...

Dan Cărbunaru: „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat oficial interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria. Această mutare schimbă regulile jocului pe piața energiei, a spus Ursula, președinta Comisiei Europene. La rândul său, Cărbunaru, a afirmat că „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”.

„Unirea face puterea. Fragmentarea slăbește, solidaritatea consolidează. România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria,” scrie Dan Cărbunaru pe pagina sa de LinkedIn.

Interconectorul de gaze dintre Bulgaria și Grecia, inaugurat oficial sâmbătă, 1 octombrie 2022

Gazoductul de 182 de kilometri reprezintă pentru Bulgaria o gură de aer, care se chinuie să-și asigure aprovizionarea cu gaze la prețuri accesibile de la sfârșitul lunii aprilie, când compania rusă Gazprom a întrerupt livrările din cauza refuzului Sofiei de a plăti în ruble, potrivit Euronews.

CITEȘTE ȘI – Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Rusia și-a diminuat livrările de gaze către Europa după ce Occidentul a impus sancțiuni Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, lăsând țările Uniunii Europene să se străduiască să își asigure aprovizionarea alternativă pe fondul creșterii prețurilor.

Președintele Comisiei Europene a salutat sâmbătă lansarea gazoductului, despre care a spus că este esențială pentru a se rupe de energia rusească.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...

ONU are dovezi ale folosirii armelor chimice de către Statul Islamic în Irak

Experţi ai Naţiunilor Unite(ONU) au descoperit noi probe ale utilizării armelor chimice de către gruparea jihadistă Statul Islamic în timpul autoproclamatului său califat, mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă