-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeEconomieEconomie internăCurtea de Apel București a respins recursul USR în dosarul construcției One...

Curtea de Apel București a respins recursul USR în dosarul construcției One Modrogan din curtea sediului PNL

One United Properties a informat la BVB că în data de 21.09.2023 Curtea de Apel București a respins recursul promovat de partidul politic Uniunea Salvați România în cadrul Dosarului nr. 20661/3/2020, ce a avut ca obiect anularea și suspendarea documentației de urbanism aferenta dezvoltării One Modrogan.

Instanța a respins în mod definitiv recursul Uniunii Salvați România pe considerentul că partidele politice nu au calitate procesuală activă în vederea promovării unei asemenea acțiuni.

„Societatea își menține nestrămutată și fermă susținerea legalității documentației de urbanism și a autorizației de construire aferente dezvoltării One Modrogan în fața tuturor contestațiilor aflate pe rolul instanțelor competente. Suntem astfel ferm angajați să ne protejam drepturile și interesele și vom contracara cu perseverență orice afirmații contrare. Societatea se angajează să păstreze transparența și va informa prompt piața cu privire la deciziile relevante, imediat ce acestea vor fi
pronunțate, consolidând astfel angajamentul nostru pentru integritate și conduită legală conformă”, s transmis One United la BVB.

One Modrogan este construit în curtea PNL de pe strada Modrogan, pe spațiul verde, are 48 de apartamente și urma să fie finalizat în 2022. Valoarea brută de dezvoltare a proiectului este de 68,7 milioane de euro. Până la 31 mai 2o22 au fost pre-vândute 79% din locuințe.

„Construirea de blocuri în grădina Palatului Filipescu este una dintre cele mai mari agresiuni asupra patrimoniului construit din București, în condițiile în care au existat mii de astfel de agresiuni în perioada postdecembristă”, spunea la acea vreme, primarul general, Nicușor Dan.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă