19.8 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Curtea de Apel a blocat concursul de admitere în Corpul diplomatic. Ce motive sunt invocate

O instanță de la Curtea de Apel Cluj a emis o sentință prin care a suspendat concursul de admitere în Corpul diplomatic și consular al României.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, marți, că această sentință nu este definitivă și că MAE va face recurs, în termen de cinci zile.

Potrivit unui comunicat al MAE, sentința vine ca urmare a faptului că Ministerul de Externe a fost chemat în judecată de o persoană care a contestat legalitatea condiţiei de a cunoaşte două sau mai multe limbi străine, dintre care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză, pentru a participa la concursul de admitere în Corpul diplomatic și consular.

Contestația a fost depusă pentru concursul care a început la data de 23 martie 2021. La concurs au fost scoase 120 de posturi pentru funcţii diplomatice şi consulare. Ca urmare a deciziei din 7 iunie a Curții de Apel Cluj, acest concurs este deocamdată suspendat.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă