24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăPoliticăCum vor Tanczos Barna și Roberta Metsola să reducă dependenţa de gazul...

Cum vor Tanczos Barna și Roberta Metsola să reducă dependenţa de gazul rusesc

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cei doi demnitari discutând despre provocările pachetului Fit for 55 şi ambiţiile climatice, în contextul noii strategii forestiere europene, precum şi despre ţintele de reducere a utilizării combustibililor fosili, în special în ceea ce priveşte dependenţa de gazul rusesc, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MMAP.

O delegaţie a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), condusă de Tanczos Barna, participă, miercuri şi joi, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu membrii Parlamentului European, pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului.

„În discuţia cu doamna preşedinte Metsola am subliniat necesitatea identificării unui echilibru între ţintele ambiţioase şi nivelul de suportabilitate a statelor membre. Am fost ambii de acord că nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero. De asemenea, am reiterat importanţa rolului Parlamentului European în stabilirea noilor ţinte, viziuni şi ambiţii la nivel comunitar, în privinţa protecţiei mediului şi a luptei împotriva schimbărilor climatice”, a precizat ministrul Mediului, potrivit agerpres.ro.

Tanczos Barna și Roberta Metsola au discutat despre alternative la gazul rusesc, ministrul Mediului având întâlniri și pe alte domenii

Agenda vizitei a continuat cu întâlnirea ministrului Barna Tanczos cu preşedintele Comisiei pentru Agricultură (AGRI) din PE, europarlamentarul Norbert Lins. Tema discuţiei a vizat viitoarea rezoluţie a PE cu privire la managementul carnivorelor mari la nivel european.

„Pe masa Comisiei AGRI se află un raport cu privire la această problematică. Iniţial era vorba despre gestionarea conflictelor om-lup, însă datorită eforturilor europarlamentarilor Lorant Vincze şi Daniel Buda, acum raportul vizează şi ursul brun. I-am transmis domnului Lins că România aşteaptă cu interes această rezoluţie, care să trateze atât statutul de conservare favorabilă al speciilor, cât şi aspecte legate de acceptanţa socială în ceea ce priveşte vieţile umane pierdute şi pagubelor provocate. Am agreat că fiecare stat membru are o situaţie diferită şi că este important ca particularităţile să fie gestionate independent, în baza planurilor de acţiune la nivel naţional”, a declarat Tanczos Barna.

Potrivit postării, o altă temă abordată a fost noua strategie forestieră europeană, alt subiect aflat pe masa Comisiei şi care a parcurs deja discuţii pregătitoare. Cei doi oficiali au convenit asupra importanţei unei abordări echilibrate care să vizeze, în egală măsură, protecţia biodiversităţii, rolul de sechestrare de carbon, rolul proprietarilor de păduri, rolul economic al acestora şi, în anumite regiuni şi state membre, rolul social.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:33

VIDEO: Biden – „Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA”

Președintele Joe Biden a declarat vineri (30 septembrie) că distrugerile provocate în Florida de uraganul Ian sunt printre cele mai grave din istoria Statelor...

Poștaștii vor aduce acasă brățara “Butonul Roșu”

Poșta Română a devenit partener, în dezvoltarea la nivel național, al sistemului Butonul Roșu. Acest serviciu vine în completarea numărului unic de urgență 112...

Dîncu, vizită oficială la Chișinău

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, efectuează, astăzi şi mâine, o vizită oficială la Chişinău.Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), Dîncu va avea astăzi convorbiri cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă