14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCum sunt convinse Amazon și Netflix să producă blockbustere la Londra

Cum sunt convinse Amazon și Netflix să producă blockbustere la Londra

Dezvoltarea, care trebuie să primească autorizația de construire, este finanțată de Blackstone Real Estate Partners și Hudson Pacific Properties.

Companiile au plătit 120 de milioane de lire sterline (167 milioane de dolari) pentru 30 km nord de capitală. Investitorii intenționează să cheltuiască în total aproximativ 700 de milioane de lire sterline pentru dezvoltare.

Blackstone și Hudson Pacific dețin deja, în California, Sunset Studios.

Noul „campus” de televiziune și film este văzut ca o extindere a Sunset Studios, care are trei locații în Hollywood. „Fresh Prince of Bel-Air” a fost filmat la Sunset Studios, la fel ca filme precum „La La Land”, „Karate Kid” și „Zoolander”.

“Suntem încântați să ne extindem platforma Sunset Studios din Marea Britanie, un hub global pentru producția de film și televiziune”, a declarat Victor Coleman, președinte și CEO al Hudson Pacific, într-un comunicat.

Site-ul va fi mai mare decât cunoscutele Pinewood Studios din Marea Britanie, unde a început franciza James Bond în anii 1960.

Firmele spun că facilitatea va crea peste 4.500 de locuri de muncă pentru Broxbourne și zona înconjurătoare, contribuind în același timp cu peste 300 de milioane de lire sterline la economia locală.

Regatul Unit se situează printre principalele piețe producătoare de filme din lume, dar rămâne în urma Hollywoodului și a Bollywoodului din India. În 2020, suma cheltuită pentru producția de film și televiziune de vârf din Marea Britanie a ajuns la 2,84 miliarde de lire sterline, o scădere de 21% față de nivelul anului 2019, potrivit British Film Institute.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă