21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCriminalul din Onești a trecut de operație. Când va fi audiat

Criminalul din Onești a trecut de operație. Când va fi audiat

Managerul Spitalului din Onești, Gelu Nicolcea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în urmă cu puțin timp bărbatul care a fost împușcat de polițiști după ce a sechestrat și ucis cei doi muncitori, a fost detubat. În cel mult două zile, medicii speră că Gheorghe Moroșan va putea fi audiat.

„Am vorbit cu șeful secției de Chirurgie, mi-a spus că pacientul a fost detubat și este pe Terapie Intensivă, este sub supraveghere medicală. Starea lui nu este dintre cele mai bune pentru că, după operație, dar speră ca într-o zi – două starea de sănătate să îi permită să fie audiat”, a spus managerul Spitalului Municipal Onești.

Medicii au scos din corpul lui Moroșan 9 gloanțe, din care 2 letale și 7 de cauciuc.

Gheorghe Moroșan este păzit, în prezent, de patru polițiști. Doi dintre ei stau în salonul ATI, cu pacientul, iar alți doi, la ușă, în exterior.

Întrebat dacă pacientul va fi transferat la un spital penitenciar, managerul Spitalului Municipal Onești a spus că deocamdată nu se pune problema transferului, pentru că are nevoie, în continuare, de terapie intensivă.

„După ce va fi stabilizat și trecut pe secția de Chirurgie, atunci se va lua legătura cu organele de urmărire penală pentru a se stabili modalitatea de continuare a tratamentului”, a mai spus Nicolcea.

După ce a fost detubat, Gheorghe Moroșan este conștient, vorbește, dar este ușor confuz.

Medicii nu au vorbit cu el despre ceea ce s-a întâmplat în apartamentul unde a produs crimele.

„Discuții de acest fel nu au loc între medici și pacient. El este tratat ca un pacient”, a mai spus Nicolcea.

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă