17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCreșterea economică a SUA depășește toate prognozele

Creșterea economică a SUA depășește toate prognozele

Creșterea economică a SUA depășește toate prognozele. Economia SUA a crescut la sfârșitul trimestrului trecut, mai mult decât se așteptau analiștii, notează Blomberg. Asta se datorează stocurilor mari de produse și al consumului sporit. Totuși, inflația e de peste 7%.

Creșterea trimestrială a PIB a fost cea mai puternică din   ultimul an, deși comenzile de bunuri de folosință îndelungată au înregistrat prima scădere în trei luni. Economia dă semne puternice de revenire pentru lucrătorii americani. Cererile de intrare în șomaj au scăzut pentru prima dată în patru săptămâni mai puțin decât cele din prepandemie.

Creșterea economică a SUA depășește toate prognozele

Contractele futures din S.U.A. au crescut. Bursele au înregistrat o redresare din ce în ce mai puternică. Multe acțiuni au fost epuizate încă de la lansare. Explozia acțiunilor Tesla și a altor câtorva mari companii au cântărit greu pe piață, mai notează publicația de business.

citește și: 1,2 miliarde de EURO ne-a costat vizita ministrului francez al apărării

Totuși, inflația a ajuns la cele mai înalte cote. Peste 7%, ceea ce înseamnă că prețurile s-au mărit.

Publicația The New York Times susținea recent că prețurile la gaz sunt de 15 ori mai mici decât în Europa. Totuși, galonul de benzină ajuns la patru dolari sperie pe mulți americani.

În timpul pandemiei, diferit decât alte state, guvernul american a susținut financiar angajatul – obligat să stea acasă – cu multe mii de dolari.

Un alt studiu apărut recent arată o criză de locuințe în SUA și remarcă o creștere substanțială a chiriilor.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

25 mai 2022, termen pentru depunerea Declarației Unice

25 mai 2022, este termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).Declarația unică se completează...

Pompa submersibilă de apă curată vs. pompa submersibilă de apă murdară. Ce să alegi? 

Pompa submersibilă de apă este un dispozitiv de pompare a apei, autoinvelant și acționat de un motor cu combustie internă ori un motor electric....
00:00:56

Expert german: carantină de 21 de zile pentru Monkeypox-Variola Maimuței

Un expert german în domeniul sănătății spune că o carantină de 21 de zile pentru Variola Maimuței ar fi o recomandare optimă pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă