24.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cozi de sute de camioane la PTF Giurgiu-Ruse

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, pe sensul de ieşire din ţară s-au aflat la miezul nopţii aproximativ trei sute de mijloace de transport la controlul de frontieră. Numărul mare de autovehicule se datorează restricţiilor de trafic care au fost impuse pe teritoriul Bulgariei în data de 28 noiembrie şi faptului că se circulă în condiţii de iarnă”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Dănuţ Cazacu.

El spune că poliţiştii de frontieră români colaborează în permanenţă cu omologii lor bulgari în vederea fluidizării traficului şi micşorării timpilor de aşteptare astfel încât în această dimineaţă coada de tiruri s-a redus aproape la jumătate.

„În cursul acestei dimineţi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu timpul de aşteptare pentru automarfare la ieşirea din ţară este de aproximativ 90 de minute, numărul mijloacelor de transport fiind de aproximativ 120. Totodată, menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloace de transport persoane se desfăşoară normal, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, a completat Dănuţ Cazacu.

În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu sunt deschise toate arterele de control şi este suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, utilizându-se astfel întreaga capacitate a punctului de trecere a frontierei. Numai în ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră au verificat aproximativ 860 de camioane pe sensul de intrare şi 950 pe sensul de ieşire din ţară la PTF Giurgiu-Ruse.

În continuare circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar poliţiştii de frontieră români colaborează în permanenţă cu omologii lor bulgari în vederea fluidizării traficului şi reducerii timpilor de aşteptare.

Ultima oră
Pe aceeași temă