27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiCorp nou de clădire pentru Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Lucrarea va...

Corp nou de clădire pentru Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Lucrarea va fi demarată în curând

Construcția urmează să fie demolată pentru ca în acel loc să se înalțe un nou corp de clădire, cu finanțare din partea Băncii Mondiale.

„,S-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al Capitalei a unui corp de clădire aparținând Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, acea construcție urmând să fie demolată pentru ca în acel loc să se înalțe un nou corp de clădire, cu finanțare din partea Băncii Mondiale,” a anunțat primarul Nicușor Dan.

Informația că Spitalul Grigore Alexandrescu din București va fi extins cu un nou corp, care va găzdui un centru de arși, a apărut în decembrie. Investiția a fost estimată la peste 76 milioane de euro și va fi finanțată de Banca Mondială.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului au fost aprobați de Guvern. Proiectul prevede ca noua clădire să fie realizată după demolarea construcțiilor aflate în prezent în zona unde este plănuită investiția. Aceasta va fi situată la adresa Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr.30-32, Sector 1, Bucureşti.

Noul corp va fi conectat la parter și la etaj, printr-o pasarelă, cu corpul G3 (UPU), deja existent. Astfel, construcţia va cuprinde:

* 8 săli de operații – din care 3 pentru chirurgie generală, una pentru microchirurgie, una pentru urgențe și 3 pentru ortopedie

* stație de sterilizare

* 36 de paturi ATI împărțite într-un nucleu de 6 paturi, două nuclee de 8 paturi și 14 paturi de neonatologie

* camere medici de gardă

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă