31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusVIDEO Strigăte de disperare în Shanghai printre blocurile de locuințe

VIDEO Strigăte de disperare în Shanghai printre blocurile de locuințe

Autoritățile din Shanghai, care se luptă cu o epidemie de COVID-19, au ridicat garduri în afara clădirilor rezidențiale, stârnind un nou protest public din cauza carantinei forțate asupra unei mari populații, de 25 de milioane de locuitori din acest oraș. Imaginile cu muncitori îmbrăcați în costume albe care sigilau intrările blocurilor de locuințe și închideau străzi întregi cu gard verde de aproximativ doi metri înălțime au devenit virale pe rețelele de socializare.

Un videoclip îi arăta pe rezidenți strigând de la balcoane la muncitorii care încercau să monteze garduri înainte de a ceda și de a le lua. Alte videoclipuri au arătat oameni care încercau să tragă gardurile.

Multe dintre garduri au fost ridicate în jurul ansamblurilor desemnate „zone sigilate” – clădiri în care cel puțin o persoană a fost testată pozitiv pentru COVID-19, ceea ce înseamnă că rezidenților le este interzis să-și părăsească locuințele. Nu era clar ce a determinat autoritățile să recurgă la garduri.

Pandemia din China lovește capitala țării, Beijing

O notificare datată sâmbătă (23 aprilie) de la o autoritate locală distribuită online spunea că impune „carantină dură” în unele zone. Reuters nu a putut verifica autenticitatea anunțului sau a tuturor imaginilor, dar a văzut gard verde pe o stradă din centrul Shanghaiului duminică (24 aprilie).

VIDEO: Shanghai promite pedepse pentru cei care încalcă legea de izolare

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:03

VIDEO: Parcurile europene se transformă în câmpii uscate – Seceta a pus stăpânire pe ele

Condițiile de secetă au transformat unele dintre cele mai faimoase parcuri urbane din Europa în câmpii uscate, cu iarbă decolorată și vegetație uscată, care...

Aglomerație în vămi: aproape 346.000 de persoane, prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 345.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 83.440 mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare,...

Vestigii vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu Neamț

Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani au fost descoperite, în apropiere de Târgu-Neamţ, de o echipă de arheologi condusă de cercetătorul Vasile Diaconu, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă