0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusValeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani: „Ne așteptăm ca termenul...

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani: „Ne așteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansat”

Valeriu Gheorghiță a precizat că se așteaptă ca termenul pentru autorizația de vaccinare a copiilor cu vârsta între 5-11 ani să fie devansat. Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a susținut că decizia este așteptată la mijlocul lunii decembrie, însă termenul ar putea fi modificat.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor între 5-11 ani

Medicul militar a declarat că autoritățile se pregătesc deja pentru campania de vaccinare a copiilor de această vârstă. Gheorghiță a adăugat faptul că testele și studiile au arătat rezultate bune.

„Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91%. Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”, a explicat medicul militar.

Flacoanele de vaccin pentru copii sunt diferite

Valeriu Gheorghiță a amintit că flacoanele de vaccin pentru copii diferă. Vor fi 10 doze într-un flacon. Fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent la copiii de peste 11 ani. Medicul a precizat că în primul rând vor fi luați în cosniderare copii cu afecțiuni cronice: obezitate, diabet, afecțiuni cronice renale, afecțiuni neurologice, sindromul Down. Aceștia reprezintă un risc de 10 ori mai mare de infectare.

Pentru celelalte categorii de vârstă, este recomandat vaccinul Pfizer. Astfel, vor fi amenajate cabinete de vaccinare dedicate copiilor în centrele existente și în spitalele de pediatrie. De asemenea, vaccinarea copiilor se va putea face și la medicul de familie.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Vaccinarea copiilor de 5 – 11 ani începe astăzi

Vaccinarea copiilor de 5 - 11 ani anti-COVID-19 este disponibilă începând de astăzi în numeroase centre. Este disponibil vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutică Pfizer/...
00:02:02

Ucrainenii pro-ruși din „linia întâi”, cuprinși de anxietate, pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina

Ucrainenii, în speță civilii și luptătorii separatiști pro-ruși, din regiunea Luhansk din estul Ucrainei au spus că se tem de ceea ce ar putea...

Firma la care toți românii își asigură casa dă sume inexplicabile pe reclamă

Cu toate că este firma la care toți românii sunt obligați să își asigure casa, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID S.A.) dă sume...
Ultima oră
Pe aceeași temă