-0.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusUrsula von der Leyen, soluție la tulpina Omicron: vaccin adaptat

Ursula von der Leyen, soluție la tulpina Omicron: vaccin adaptat

Ursula von der Leyen și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește noua variantă COVID, Omicron, dar crede că o soluție ar fi ca actualul vaccin să fie adaptat la această tulpină.

Președinta Comisiei Europene a făcut o serie de anunțuri legate de măsurile propuse pentru a evita răspândirea virusului.

„Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”, a scris von der Leyen, vineri, pe Twitter, conform jurnalul.ro.

Ursula von der Leyen este preocupată față de varianta Omicron a Covid-19

Aceasta a mai spus că veștile despre noua variantă COVID sunt foarte îngrijorătoare.

„Am vorbit astăzi cu oameni de știință și cu producători de vaccinuri. Aceștia împărtășesc această îngrijorare. Vă rugăm să vă vaccinați cât mai curând posibil, dacă nu ați făcut-o încă. Și urmați regulile cunoscute pentru a vă proteja”, a declarat Ursula von der Leyen în timpul discursului său.

Contractele Uniunii Europene cu producătorii precizează că vaccinul trebuie să fie adaptat imediat la noile variante pe măsură ce acestea apar.

Oamenii de știință din Africa de Sud au identificat o nouă versiune a coronavirusului despre care spun că este extrem de periculoasă. Nu este clar cum a apărut Omicron și ce este Omicron, dar a fost detectată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud și mai apoi descoperită la călători din Belgia, Botswana, Hong Kong și Israel, scrie ApNews.

Într-o declarație făcută de Organizația Mondială a Sănătății, a fost desemnată drept „variantă îngrijorătoare”, numind-o „Omicron” după o literă din alfabetul grecesc.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Măsurile pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze au fost aprobate

Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze naturale. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți, înaintea ședinței...

Teste COVID în școli – încă o glumă proastă. Kit-uri cu mesajul: Poftă bună! FOTO

Testele COVID antigen, pe bază de salivă, pentru elevi și angajații din învățământ au ajuns în școli. Se pare că firmele care au fost desemnate...

România primește o sută de mii de doze de vaccin anti Covid pentru copii

România primește o sută de mii de doze de vaccin anti Covid pentru copii, produse de firma Pfizer. Mai precis, este vorba de 114.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă