10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCoronavirusUn turist a dat în judecată statul austriac pentru că nu a...

Un turist a dat în judecată statul austriac pentru că nu a gestionat corect focarul de Covid-19 din Ischgl

Bărbatul a suferit i formă gravă de Covid-19

Un turist a dat în judecată statul austriac și cere despăgubiri de 90.000 de euro din cauză că s-a îmbolnăvit de coronavirus și a făcut o formă gravă. Acesta acuză autoritățile că nu au gestionat corect focarul epidemiologic din stațiunea Ischgl. Plângerea a fost depusă joi, la tribunalul din Viena.

Reclamantul este un cetățean german, în vârstă de 50 de ani, care a început să se simtă rău după vacanța la schi, din Alpii Tirolezi. La scurt timp, starea lui s-a agravat și a fost dus la spital, iar medicii l-au plasat în comă indusă. Avocatul său, Alexander Klauser, a declarat că și acum acesta se confruntă cu efectele de durată ale bolii.

„Este cu adevărat un caz grav”, a mai spus avocatul, conform Agerpres.

Procesul a început, iar sentința poate fi dată până la finalul anului. În anul 2020, stațiunea turistică a devenit focar de infecție cu Covid-19, Valea Paznaun a fost izolată pe 13 martie. Prin urmare, mulţi turişti şi-au făcut bagajele imediat şi au încercat să părăsească staţiunea austriacă.

Nu este primul caz de acest fel. La începutul lunii, fiul și soția unui bărbat autriac a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus. Aceștia se aflau în aceeași stațiune când au contactat virusul și au cerut de la statul austriac despăgubiri de 100.000 de euro. În total, 12 persoane au deschis un proces împotriva autorităților referitor la gestionarea focarului de coronavirus.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă