1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusUn alt oraș din China se confruntă cu un focar de infecții...

Un alt oraș din China se confruntă cu un focar de infecții Omicron

China a raportat un nou focar de infecții cu Omicron, după ce orașul Xian a intrat în carantină. Noua variantă a adus provocări strategiei Chinei de a stinge rapid focarele locale.

Orașul-port Tianjin, din nordul Chinei, a raportat 41 de infecții cu Omicron. Este în creștere față de 33 de cazuri raportate în ziua precedentă. Unitatea din China a Grupului Volkswagen și-a închis fabrica de vehicule și fabrica de componente din Tianjin din cauza focarului.

Focar de Omicron într-un oraș din China

Orașul – care se află la doar 100 de km (62 de mile) de capitala Beijing – își intensifică eforturile pentru a limita răspândirea Covid. Dalian din nord-est și Anyang din centrul provinciei Henan au raportat ambele teste Omicron pozitive de la persoane sosite din Tianjin.

Deși cifrele sunt mici în comparație cu focarele din multe alte țări, numărul infecțiilor locale cu Omicron este neclar. Mai multe orașe au ordonat carantină pentru persoanele care au vizitat recent fie Tianjin, fie Anyang.

Pe măsură ce țara se îndreaptă spre vacanța de Anul Nou Lunar, la sfârșitul acestei luni, multe orașe, inclusiv Beijing, au încurajat oamenii să rămână acasă decât să călătorească pentru a vedea familia.

Oficialii din Beijing i-au încurajat pe navetiștii din orașele satelit să lucreze de acasă în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Cutremur puternic în Grecia, resimțit în Atena

Cutremur puternic în Grecia. Seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade. Potrivit informațiilor, seismul a fost resimțit cu precădere în partea de nord a țării,...

Vaccinarea, obligatorie în Austria. De când se aplică măsura

Vaccinarea devine obligatorie în Austria. Măsura intră în vigoare din februarie și se aplică în cazul celor de peste 18 ani. Decizia, anunțată de...

Polițistul din Buzău care a mers la o prostituată în uniformă, reținut

Polițistul din Buzău care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, încercând să...
Ultima oră
Pe aceeași temă