31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusUn alt oraș din China se confruntă cu un focar de infecții...

Un alt oraș din China se confruntă cu un focar de infecții Omicron

China a raportat un nou focar de infecții cu Omicron, după ce orașul Xian a intrat în carantină. Noua variantă a adus provocări strategiei Chinei de a stinge rapid focarele locale.

Orașul-port Tianjin, din nordul Chinei, a raportat 41 de infecții cu Omicron. Este în creștere față de 33 de cazuri raportate în ziua precedentă. Unitatea din China a Grupului Volkswagen și-a închis fabrica de vehicule și fabrica de componente din Tianjin din cauza focarului.

Focar de Omicron într-un oraș din China

Orașul – care se află la doar 100 de km (62 de mile) de capitala Beijing – își intensifică eforturile pentru a limita răspândirea Covid. Dalian din nord-est și Anyang din centrul provinciei Henan au raportat ambele teste Omicron pozitive de la persoane sosite din Tianjin.

Deși cifrele sunt mici în comparație cu focarele din multe alte țări, numărul infecțiilor locale cu Omicron este neclar. Mai multe orașe au ordonat carantină pentru persoanele care au vizitat recent fie Tianjin, fie Anyang.

Pe măsură ce țara se îndreaptă spre vacanța de Anul Nou Lunar, la sfârșitul acestei luni, multe orașe, inclusiv Beijing, au încurajat oamenii să rămână acasă decât să călătorească pentru a vedea familia.

Oficialii din Beijing i-au încurajat pe navetiștii din orașele satelit să lucreze de acasă în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...

Optsprezece migranți au murit în timp ce încercau să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania

Optsprezece migranți au murit și alții au fost răniți atunci când o mulțime uriașă a încercat să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania,...
Ultima oră
Pe aceeași temă