0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusUcraina oferă recompense în bani pentru persoanele care se vaccinează

Ucraina oferă recompense în bani pentru persoanele care se vaccinează

Autoritățile din Ucraina au decis să ofere recompense în bani pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid-19. Pentru a primi 1.000 de grivne, cetățenii trebuie să se imunizeze cu schema completă.

Prședintele Volodimir Zelenski a anunțat că persoanele care se vaccinează anti-Covid-19 vor primi 1.000 de grivne (35 de euro). Banii pot fi folosiți pentru un abonament la o sală de sport, pentru a merge la cinema, la teatru, la muzeu sau pentru un bilet de tren sau avion, cu o cursă internă.

Ucraina oferă recompense în bani pentru cetățenii vaccinați

„Este un sprijin pentru industriile cel mai grav afectate” de măsurile restrictive impuse din cauza pandemiei, a spus Zelenski. Suma este una importantă pentru Ucraina, una dintre cele mai sărace țări din UE. Astfel, statul alocă 200 de milioane de euro în următoarele luni pentru această inițiativă.

Ucraina se confruntă cu un val puternic de infectări cu coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 442 de decese. Luni, statul a devenit a doua țară din lume cu cele mai multe decese zilnice, după Rusia. Astfel, autoritățile sanitare din Ucraina au decis să ofere recompense în bani pentru a încuraja vaccinarea.

Cu toate acestea, campania de vaccinare a cunoscut o accelerare în ultima lună. Autoritățile au fost presate să impună restricții pentru cei nevaccinați, certificatul verde fiind acum obligatoriu. Până în prezent, doar 28% din populația eligibilă din Ucraina s-a vaccinat cu schema completă.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă