4.2 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusTot mai multe restricții Covid în Austria și Olanda

Tot mai multe restricții Covid în Austria și Olanda

Cazurile de coronavirus au crescut în Europa, iar țări precum Olanda și Austria impun restricții Covid mai dure. În încercarea de a reduce numărul de infectări, autoritățile iau măsuri de săptămâna aceasta.

Cazurile de Covid-19 au crescut în Olanda

Premierul Olandei, Hugo de Jonge, a anunțat că guvernul va impune noi măsuri, însă nu le-a și specificat. Totuși, canalul de televiziune NOS a susținut că este vorba despre obligativitatea măştii sanitare în numeroase locuri publice. De asemenea, se poate extinde utilizarea certificatului COVID-19 ca dovadă a vaccinării sau a testării negative recente.

„Suntem nevoiţi să luăm noi măsuri. Numărul pacienţilor COVID-19 din spitale creşte rapid”, a declarat De Jonge.

Numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus a ajuns săptămâna trecută la cel mai mare nivel, din luna iulie. Luni se înregistrau 7.700 de noi cazuri în 24 de ore, cu 45% mai multe decât lunea trecută, în Olanda. De asemenea, autoritățile au precizat majoritatea pacienților din spitale nu sunt vaccinați.

Austria impune restricții Covid dure pentru nevaccinați

De asemenea, Austria se confruntă cu aceeași problemă. Autoritățile au decis să impună restricții Covid mai dure pentru persoanele nevaccinate începând cu 8 noiembrie. În multe locuri va fi obligatorie purtarea unei măşti de protecţie de tip FFP2, de pildă în centre comerciale şi pieţe închise. Nevaccinații nu mai au acces în restaurante, baruri şi la evenimente mai ample.

Vineri, landurile Tirol, Austria Superioară şi Carinthia, iar anterior Stiria şi Viena au impus sau anunţat măsuri similare. În același timp, primarul Vienei, Michael Ludwig, a cerut măsuri ample la nivel de țară.

Austria a raportat duminică 5.684 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă