24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusTestare gratuită pentru cei nevaccinați. Cum argumentează Firea această propunere

Testare gratuită pentru cei nevaccinați. Cum argumentează Firea această propunere

Toți cei care nu s-au vaccinat, incluzând aici profesorii, medicii, asistenții sociali, pompierii și polițiștii trebuie să aibă acces gratuit la teste, spune Gabriela Firea: „Nu e normal ca statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării”.

„Total greșită intenția guvernului de a obligă personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii. Adică medici, asistenți, profesori, pompieri etc. Testarea are rol cheie în combaterea pandemiei, cel puțin la fel de important precum vaccinarea. Așa după cum vaccinarea este/trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv în mediul rural și testarea ar trebui să fie accesibilă tuturor. Nimeni nu poate fi constrâns să se vaccineze”, mai transmite Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD.

Fostul primar al Capitalei reamintește că în România vaccinarea nu este obligatorie!

„Nu e normal că statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării! De altfel, chiar și Organizația Mondială a Sănătății se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID! Toți cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boală și lucrează în domenii esențiale-profesori, medici, asistenți sociali, pompieri, polițiști-trebuie să aibă acces gratuit/facil la teste pentru a-și exercită profesia în condiții cât mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interacționează. Statul român, societatea românească, au nevoie că aceste categorii profesionale esențiale să lucreze nu să fie silite să plătească un cost prohibitiv al testelor impuse de certificatul verde, fără de care nu mai pot lucra”, mai adaugă Firea.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă