5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCoronavirusȚările UE reduc termenul pentru administrarea dozei booster

Țările UE reduc termenul pentru administrarea dozei booster

Pe măsură ce varianta Omicron se răspândește cu pași repezi, mai multe țări UE au decis să înăsprească restricțiile și să reducă termenul pentru administrarea dozei booster.

Autoritățile din mai multe țări europene au decis să ia măsuri dure pentru a limita răspândirea în masă a variantei Omicron. Mii de zboruri au fost anulate în perioada Crăciunului de teama tulpinii sud-africane. De asemenea, specialiștii insistă pe administrarea dozei booster care protejează împotriva Omicron. Pe de altă parte, unele guverne au decis să restrângă intervalul de timp pentru a treia doză.

Franța reduce termenul pentru administrarea dozei booster la 3 luni

Astfel, premierul Franței, Jean Castex, a declarat că o măsură urgentă ar fi ca guvernul să reducă termenul pentru administrarea dozei booster la 3 luni, de la patru, așa cum a fost stabilit inițial. Cu toate acestea, oficialul a precizat că nu vor exista interdicții de circulații pentu Anul Nou.

Totodată, Jean Castex a menționat luni că vor fi limitate adunările în următoarele 3 săptămâni. Toate evenimentele publice din interior vor avea un maxim de 2.000 de persoane, iar cele în exterior vor găzdui până în 5.000 de persoane. Consumul de băuturi şi alimente va fi interzis în transportul pe distanţe lungi şi munca la domiciliu va deveni obligatorie cel puţin trei zile pe săptămână.

Italia începe vaccinarea cu doza booster după 4 luni

De asemenea, Italia va începe cu data de 10 ianuarie să administreze doza booster de vaccin anti-Covid-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din doua doze sau dintr-o doză, cum este în cazul vaccinului Johnson&Johnson. Inițal, termenul pentru administrarea dozei era de 6 luni, însă autoritățile au urgentat vaccinarea pentru a limita un nou val de infectare, de această dată cu varianta Omicron.

În același timp, certificatul Covid, obligatoriu în Italia, care arată doar două doze, va fi valabil 6 luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen. Măsura a venit în contextul în care numărul de cazuri de Covid-19 începe să crească în mai multe regiuni din țară. Presiunea asupra sistemului sanitar se resimte tot mai mult. În ultimele 24 de ore, Italia a raportat 24.883 de noi cazuri de COVID-19.

Germania a adoptat măsuri similare

Autoritatea germană de vaccinare STIKO a scurtat marți perioada recomandată între o a doua vaccinare cu coronavirus și un rapel la 3 luni de la 6, cum era stabilit inițial. Autoritatea a spus că oricine de peste 18 ani ar trebui să aibă un rapel folosind un vaccin ARNm la trei luni după finalizarea unui curs cu două injecții de vaccinuri COVID-19.

STIKO a recomandat, de asemenea, ca orice persoană de peste 12 ani care a fost infectată cu coronavirus să primească o vaccinare la cel puțin trei luni după ce și-a revenit. Vârstnicii sau persoanele cu afecțiuni preexistente ar trebui să aibă prioritate pentru vaccinuri de rapel, a adăugat comisia.

La nivel european, Comisia a decis marți limitarea  la nouă luni a valabilităţii certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema alcătuită din două doze. Măsura este valabilă numai pentru călătoriile în spațiul UE. Comisia Europeană recomandă statelor membre să aplice în general această regulă de nouă luni a valabilităţii certificatului verde fără doza booster.

Deși datele rămân limitate, mai multe de studii de laborator au arătat că un curs inițial de vaccinuri COVID-19 nu este suficient pentru a opri infecția cu Omicron, dar un rapel poate ajuta.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă