29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusȚări ale Uniunii Europene sar în ajutorul României în lupta cu COVID-19

Țări ale Uniunii Europene sar în ajutorul României în lupta cu COVID-19

Săptămâna aceasta, o echipă medicală din Danemarca și o altă echipă din Polonia au sosit la București pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienți cu COVID-19.

În ultimele trei săptămâni, nouă țări au oferit asistență României prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. Săptămâna aceasta, o echipă medicală din Danemarca și o altă echipă din Polonia au sosit la București pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienți cu COVID-19.

Tot săptămâna aceasta, 350 de concentratoare de oxigen din rezerva rescEU găzduită de Țările de Jos au fost livrate României, în plus față de cele 200 de concentratoare de oxigen din rescEU livrate la începutul acestei luni. În ultimele zile, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, Serbia a livrat 170 concentratoare de oxigen și 6.365 de doze de anticorpi monoclonali, în timp ce Germania a oferit 12.750 de unități de anticorpi monoclonali, iar Slovacia a oferit 1.000 doze de anticorpi monoclonali, 500.000 de teste antigen și alte dispozitive medicale.

Tot prin intermediul mecanismului, Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii și alte materiale.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Mecanismul european de protecție civilă continuă să își dovedească utilitatea în lupta actuală împotriva pandemiei de COVID-19. Aș dori să mulțumesc Serbiei pentru prima sa ofertă de asistență prin intermediul mecanismului, precum și Austriei, Danemarcei, Franței, Germaniei, Italiei, Țărilor de Jos, Poloniei și Slovaciei pentru asistența continuă acordată României. UE își menține angajamentul de a canaliza toate ajutoarele necesare către România și alte țări care au nevoie de sprijin.”

În urma solicitării României de asistență prin intermediul mecanismului UE de protecție civilă, Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă, în timp ce Franța a oferit alte 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare, echipamente medicale și accesorii. Toate acestea se adaugă celor 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen din Danemarca, furnizate României.

O echipă medicală din Moldova, care a sosit în România în urmă cu două săptămâni, continuă să ofere asistență medicală de specialitate. Pacienți români cu COVID-19 au fost transportați în Ungaria, Polonia și Austria pentru tratament.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia a trecut la jaf în stil mare. Un vapor plin a plecat din portul Mariupol

De la furturi de mărunțișuri, acum Rusia a trecut la furt cu navele din Ucraina, ceea ce cu siguranță criza alimentară și cea a...

Panică la intrarea în Orășelul Copiilor din Capitală -Update

Un geamantan a fost abandonat în apropiere de Orășelul Copiilor. Oamenii s-au panicat de frica unei amenințări cu bombă și au chemat poliția. Mai multe...

Celebra Insulă a Paștelui din Chile se va redeschide în curând turiștilor

Pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, Insula Paștelui, din Chile, se va deschide turiștilor. 1 august este data la care destinația insulară va...
Ultima oră
Pe aceeași temă