-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusSpitalul de la Lețcani mărul discordiei între PNL și PSD la Iași

Spitalul de la Lețcani mărul discordiei între PNL și PSD la Iași

  Președintele Consiliului Județean, „penalul Alexe, să se gândească și la ieșeni și să predea urgent gestiunea Spitalului mobil de la Lețcani”, care ar putea prelua toate cazurile cu forme medii și grave de COVID-19 din regiunea Moldovei, este somația liderului PSD Iași, Maricel Popa.

„Nu înțeleg această tergiversare care este în detrimentul pacienților. După ce a închis Spitalul mobil de la Lețcani pentru că a considerat că nu este eficient, acum, penalul Costel Alexe nu vrea să predea gestiunea către ADI Euronest de mai bine de două luni. A fost deja depășit pragul de 2.000 cazuri de COVID-19 la nivel național. Următoarele 3-4 săptămâni vor fi critice și e posibil să ajungem, din nou, la 7.000 – 8.000 de cazuri zilnic. La ATI deja nu mai sunt paturi libere. Cel mai probabil se va reveni la situația în care spitalale de specialitate vor fi, din nou, transformate în unități medicale pentru bolnavii de COVID-19, în contextul în care Spitalul mobil de la Lețcani nu este utilizat”, a spus Maricel Popa.

Liderul PSD Iași vrea ca președintele CJ Iași, Costel Alexe, să predea urgent gestiunea Spitalului mobil de la Lețcani.

„Pentru penalul Alexe acest lucru nu reprezintă o problemă pentru că ieșenii nu au fost niciodată o prioritate pentru el. În aproape un an de mandat bam-bam Alexe nu are nicio realizare, ba, mai mult, are deja câteva dosare penale în lucru, acuzat fiind de autoritățile statului de mai multe fapte de corupție. Nici măcar acum în ceasul al doisprezecelea nu se dezminte. Nu are nicio strategie cu privire la situația celorlalte unități medicale ieșene, care, în curând, nu vor mai putea primi pacienți. Sunt convins că lucrurile sunt întârziate intenționat, doar pentru ca ISU să nu pună în funcțiune spitalul în valul 4 al pandemiei. Spitalul mobil de la Lețcani ar putea prelua toate cazurile cu forme medii și grave de COVID-19 din Iași și regiunea Moldovei, iar celelalte spitale nu ar fi afectate. Îl somez public pe penalul Alexe să grăbească lucrurile astfel încât procedura de predare a gestiunii de la Spitalul de Boli Infecțioase către ADI Euronest să se încheie în această săptămână. Bătaia de joc la adresa ieșenilor trebuie să înceteze!” a transmis președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa.

Spitalul mobil din Leţcani a fost predat spre folosință, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, ca secție exterioară a unității medicale și a deservit aproximativ 1000 de pacienți din toată țara în perioada în care a fost funcțional.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă