19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusȘcolile din Marea Britanie se vor deschide în ciuda creșterii cazurilor Omicron

Școlile din Marea Britanie se vor deschide în ciuda creșterii cazurilor Omicron

Premierul Johnson este hotărât să evite un alt fiasco.

Boris Johnson a promis că va menține școlile deschise din ianuarie, în ciuda numărului în creștere de cazuri Covid, stârnind temeri cu privire la impactul pe care decizia îl poate avea asupra spitalelor.

Premierul i-a transmis lui Nadhim Zahawi, secretarul pentru educație, că este „absolut hotărât” să trimită copiii înapoi la școală după vacanță.

Cei doi, despre care se înțelege că vor discuta problema aproape zilnic, cred că educația este „prioritatea nr. 1” a guvernului, iar închiderea școlilor „nu este ceva luat în considerare”.

O sursă apropiată de Zahawi a spus: „Există un angajament comun între guvern pentru a se asigura că acestea rămân deschise”.

Anul trecut, în ianuarie – după ce majoritatea copiilor nu fuseseră deja la școală din martie până în septembrie – au fost din nou trimiși acasă. Școlile s-au redeschis pentru doar câteva săptămâni înainte de a se închide din nou pentru vacanța de Paște.

Raportul anual al inspectorului șef al Învățământului britanic – Ofsted – publicat în această lună, a stabilit daunele cauzate de pandemie asupra copiilor. Raportul arată că aproape toți copiii au avut de suferit ca urmare a închiderii școlilor și a carantinei repetate, cu educația lor deteriorată, rutinele lor perturbate și singurătatea, plictiseala și mizeria devenind endemice în rândul tinerilor.

Cu doar câteva zile în urmă, partidul Labour din Țara Galilor a anunțat că trimestrul de primăvară va începe târziu pentru toți elevii, personalul având două zile de planificare pentru a ajuta la organizarea învățării la distanță, dacă este necesar.


Institutul pentru Schimbări Globale al lui Tony Blair a cerut ieri „acțiuni urgente pentru a proteja perioada școlară” prin vaccinarea tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, o mișcare care a fost respinsă până acum de oamenii de știință guvernamentali.

O decizie cu privire la impunerea altor restricții Covid la timp pentru ajunul Anului Nou este pe marginea cuțitului, după ce ultimele cifre au arătat o creștere a internărilor în spital.

Un total de 386 de internări de Covid au fost înregistrate în spitalele din Londra, în creștere cu 92% pe săptămână și cel mai mare număr pentru o singură zi de la 1 februarie. Noi restricții vor fi luate în considerare dacă numărul depășește 400, potrivit surselor guvernamentale.

Prim-ministrul urmează să examineze ultimele date mâine, când se va întruni un comitet director al cabinetului de miniștri înalți.

Boris Johnson și soția lui au postat o imagine cu noua fiică Romy

Sir Lindsay Hoyle, Președintele Camerei Comunelor, va discuta astăzi cu oficialii guvernamentali dacă guvernul se pregătește să recheme parlamentul pentru a vota orice noi restricții înainte de Anul Nou.

Se crede că mulți membri ai cabinetului se opun oricăror măsuri suplimentare Covid, în ciuda previziunilor sumbre ale Grupului de consultanță științifică pentru situații de urgență (Sage), care a avertizat în Ajunul Crăciunului despre un „val mare” de internări în spital.

Deși nu au fost excluse noi restricții impuse legal, opțiunea preferată a unor miniștri din cabinet este să se bazeze pe îndrumări. Aceasta ar include sfaturi privind reducerea interacțiunii sociale acasă sau în locuri publice interioare la maximum trei gospodării în orice moment, toată lumea fiind încurajată să facă teste rapide.

Abordarea ușoară ar evita nevoia de a rechema parlamentul și l-ar scuti pe Johnson de o altă rebeliune potențial dăunătoare, după ce peste 100 de parlamentari conservatori au votat împotriva măsurilor sale din planul B în această lună.

Richard Drax, parlamentar pentru South Dorset, a declarat: „Dovezile arată că nu este nevoie de restricții suplimentare. E timpul să avem încredere în oameni în a-și continua propria viață iar statul să se retragă imediat. O altă carantină nu va împiedica răspândirea Omicron, dar ar devasta vieți și mijloace de trai.”

Într-un blog publicat ieri, Institutul Tony Blair pentru Schimbare Globală a spus: „Credem că guvernul trebuie să ia măsuri urgente suplimentare pentru a proteja viitorul trimestru școlar. Trebuie să autorizeze vaccinuri pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și să accelereze programul de vaccinare existent pentru adolescenți, având în vedere că doar 50% dintre copiii cu vârste între 11 și 15 ani și 70% dintre cei cu vârste între 16 și 17 ani au avut o doză de vaccin.”

Tony Blair, anchetat din nou în legătură cu războiul din Irak

Citiți ROMANIA LIBERA și pe Google News.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă