27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăCoronavirusS-a mai descoperit o mutație a Covid-19. Cât de periculoasă este

S-a mai descoperit o mutație a Covid-19. Cât de periculoasă este

Organizația Mondială a Sănătății spune că urmărește o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2. Aceasta a fost numită „Mu” și a fost descoperită în Columbia, în luna ianuarie, anunță BFMTV.

Anunțul a fost făcut în noaptea de marți spre miercuri în buletinul epidemiologic al Organizației Mondiale a Sănătății. Din punct de vedere științific, este vorba despre varianta B.1.621.

Potrivit specialiștilor OMS, aceasta are mutații care indică un risc de „epuizare imunitară” și ar putea rezista la vaccinuri. Totuși, experții spun că este nevoie de studii suplimentare pentru a înțelege noua variantă a virusului.

Orice virus suferă mutații în timp, conform reprezentanților OMS. Unele modificări pot schimba proprietățile virusului în ceea ce privește modul de transmitere și eficacitatea vaccinurilor. De aceea, specialiștii au decis să urmărească anumite variante ale virusului care pot deveni periculoase.

Momentan, OMS consideră că patru variante sunt „îngrijorătoare” printre acestea fiind Alpha, depistată în 193 de țări, și Delta, descoperită în 170 de țări. De asemenea, mai sunt cinci variante ale virusului urmărite de specialiști, printre care este și Mu.

Varianta Mu a fost detectată pentru prima oară în Columbia, în luna ianuarie. Ulterior, varianta a apărut și la persoane infectate din alte țări din America de Sud și din Europa.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă