20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRusia are o zi neagră. Câte decese Covid-19 a înregistrat

Rusia are o zi neagră. Câte decese Covid-19 a înregistrat

1.002 decese provocate de noul coronavirus a contabilizat Rusia în ultimele 24 de ore. Este cel mai negru bilanț înregistrat de la începutul pandemiei și pentru prima dată când țara a depășit acest prag.

Cele 1.002 decese anunţate sâmbătă ridică numărul total al victimelor pandemiei în Rusia la 222.315. Acesta e cel mai mare număr de decese din Europa și al cincilea stat cel mai afectat din lume.

Institutul de statistică Rosstat, care deţine un număr mult mai larg de decese legate de coronavirus, a anunţat peste 400.000 de morţi în Rusia.

Un nou record a înregistrat şi numărul de cazuri noi de infectare confirmate în ultimele 24 de ore, mai exact 33.208.

Bilanţul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns astfel la aproape 8 milioane, mai precis 7.958.384, conform datelor oficiale.

Kremlinul pune creșterea alarmantă a numărului de morți pe reticiența rușilor de a se vaccina și a făcut apel în repetate rânduri la populație să se vaccineze anti Covid-19. Mulți ruși nu se vaccinează, declarând că nu au încredere în autorități și sau în produsele medicale noi, conform antena3.ro.

Rusia era în august 2020 prima țară din lume care a omologat la nivel un vaccin anti-Covid, cunoscutul Sputnik V.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

21 de elevi, la spital cu toxiinfecție alimentară

21 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital...

Lovitura lui Ponta. România putea avea avioane F-16 noi, dar un prim-ministru a preferat avioane second hand

România putea să cumpere avioane F-16 noi, dar un prim-ministru a preferat avioane second hand. Această dezvăluire o face generalul în rezervă Ștefan Dănilă,...

Au dispărut subit profesorii școliți pentru predare online

A fost prezentat recent, în cadrul unui eveniment la care au participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cel al Cercetării, Sebastian Burduja, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă