24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRomânii nevaccinați și-ar putea plăti testele Covid

Românii nevaccinați și-ar putea plăti testele Covid

Românii nevaccinați și-ar putea plăti testele Covid, a avertizat premierul interimar, Florin Cîțu.

„Nu-i susținem cu bani de la buget pe cei care nu vor să se vaccineze”, a anunțat, duminică, premierul Cîțu. El a făcut acest anunț când a fost întrebat despre dreptul persoanelor nevaccinate de a se testa gratuit anti – Covid. Premierul face astfel aluzie la faptul că statul asigură gratuit vaccinarea anti – Covid dar nu mai poate asigura și testarea gratuită a celor nevaccinați.

Noi măsuri care vizează combaterea pandemiei ar putea fi aprobate, luni, de Guvern. Una dintre măsuri ar fi obligarea angajaților nevaccinați din Sănătate și din Educație de a-și plăti testele anti – Covid.

Românii nevaccinați și-ar putea plăti testele Covid

Angajații neimunizați pot continua să lucreze dacă prezintă un test Covid negativ. Fie pe baza vaccinului anti – Covid fie pe baza testului se obține certificatul verde.

La unele centre de imunizare anti – Covid se derulează anchete, existând suspiciunea că au eliberat certificate de vaccinare false. În urma unui asemenea scandal, un centru de vaccinare din Sectorul 2 a fost închis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...
Ultima oră
Pe aceeași temă