14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRomânia va primi 10000 de doze de anticorpi monoclonali

România va primi 10000 de doze de anticorpi monoclonali

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni semnarea unui contract pentru livrarea a 10.000 de doze de anticorpi monoclonali în România.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, contractul a fost semnat cu firma producătoare.

Comisia Europeană a înlesnit aducerea anticorpilor monoclonali

Conform acestuia, firma va livra 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, în baza acordului- cadru SANTE/2020/C3/091 încheiat între Comisia Europeană şi firma producătoare, conform Ziarul Financiar.

Medicamentele, care vor sosi săptămâna viitoare, vor fi distribuite imediat unităţilor sanitare pentru a fi administrate pacienţilor cu Covid-19 în primele zile de la debutul simptomatologiei.

Anticorpii monoclonali sunt sintetizaţi în laborator ca versiuni ale anticorpilor naturali pe care sistemul imunitar îi produce atunci când se întâlneşte cu un virus.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă