-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRestricții București pandemie. Cîțu face noi precizări

Restricții București pandemie. Cîțu face noi precizări

Până la incidența de 6 la mie nu vor fi restricții în București, spune premierul. Florin Cîțu spune că sistemul de sănătate va face față și valului 4 al pandemiei.

Întrebat luni despre noi restricții în București, premierul a răspuns că nu există motive pentru noi restricții până când incidența ajunge la 6 la mie.

Sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, iar „soluțiile sunt în continuă mișcare”, spune Cîțu.

Există posibilitatea ca ținta să fie 2.000 de paturi în ATI, deși până acum numărul de paturi a fost crescut de la 600 la 1200.

„Majoritatea covârșitoare, cred că 99% din persoanele care se îmbolnăvesc, sunt persoane nevaccinate”, adaugă prim-ministrul, dând asigurări că „vom face față. Am făcut față și în trecut”.

Valul 4 nu a fost pregătit cum trebuie, „dar acum lucrurile merg mai bine. Vă spun că în situația de față avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, în special în București, în spitale COVID. Sunt soluții. Sunt sigur că soluțiile vor veni de fiecare dată”, a mai transmis Cîțu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă