19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRata pandemiei în orașul Otopeni depășește 42 de cazuri la mie

Rata pandemiei în orașul Otopeni depășește 42 de cazuri la mie

Rata pandemiei în orașul Otopeni depășește 42 de cazuri la mia de locuitori. Potrivit datelor oficiale publicate duminică, 6 februarie 2022, orașul Otopeni are cea mai mare incidență Covid din județul Ilfov. În Otopeni, incidența a ajuns la 42,28 cazuri la mia de locuitori. Cu o zi înainte, sâmbătă, rata Covid în Otopeni fusese 40,39 cazuri la mie.

Este de precizat că în Otopeni locuiesc foarte multe persoane care au, în acte, domiciliul în municipiul București. Cu alte cuvinte, populația reală a orașului Otopeni este mai mare decât în acte. Din acest motiv, datele privind incidența pandemiei în Otopeni pot avea un grad mare de eroare. În municipiul București, teoretic, incidența este mai mică decât în orașul Otopeni.

În toată țara, în ultimele 24 de ore s-au confirmat un număr de 16.108 cazuri noi de persoane infectate cu Covid. În același interval de timp s-au raportat 82 de decese ale unor pacienți cu Covid.

Rata pandemiei depășește 30 la mie în cinci localități din județul Ilfov

În Ilfov, din punctul de vedere al ratei pandemiei, pe următoarele locuri sunt localitățile Corbeanca, Mogoşoaia, Tunari și Popeşti Leordeni. Aceste patru localități au rate de infectare între 30 și 40 la mie.

În municipiul București, duminică, rata de incidență este de 30,89 cazuri la mia de locuitori. Sâmbătă, în capitala României, incidenţa a fost 28,21 cazuri la mia de locuitori, potrivit DSP București.

Tulpina Omicron a noului coronavirus este majoritară, acum, în România. Ea este mai puțin letală dar mai contagioasă decât tulpina Delta. Așa se explică numărul uriaș de infectări confirmate în ultimele zile în România.

Pe de altă parte, România a depășit opt milioane de persoane imunizate cu schema completă anti – Covid. Schema completă înseamnă cel puțin două doze de vaccin. Recent, în România a devenit posibilă și vaccinarea copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă