4.6 C
București
luni, 17 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRata Covid scade în București

Rata Covid scade în București

Rata Covid scade în București până la nivelul de 8,35 cazuri la mie. Acest nivel al ratei Covid a fost anunțat, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) București.

Cu o zi înainte, marți, rata de incidenţă în București a fost 8,89.

Miercuri, 10 noiembrie, este a 19-a zi consecutivă în care pandemia se atenuează în București. În Capitală, cea mai gravă rată de infectare a fost 16,54. Ea a fost consemnată la data de 22 octombrie 2021.

Numărul de infectări scade pe măsură ce crește numărul persoanelor care se vaccinează împotriva Covid. În România a început vaccinarea cu doza a treia (booster). Totuși, cele mai multe persoane din România care se imunizează acum sunt abia la prima doză de vaccin. Dintre cele patru tipuri de vaccin folosite în România, cel mai solicitat este Pfizer.

Rata Covid scade în București pe măsură ce crește vaccinarea

Creșterea interesului românilor pentru imunizare a fost favorizat de organizarea unor acțiuni denumite „Maratonul vaccinării”. În ultimul week-end, de vineri până luni dimineață, peste 21300 de persoane au fost vaccinate anti – Covid în Bucureşti. Acest parametru a fost anunțat de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti – Covid (CNCAV).

România continuă să fie în stare de alertă din cauza pandemiei. Starea de alertă, la nivel național, a fost prelungită de CNSU pentru încă o lună.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Idei de pardoseală pentru refacerea scărilor de la casă

Îți amenajezi interiorul casei? Cu siguranță nici scările sau treptele interioare nu trebuie neglijate, mai ales dacă sunt îmbătrânite, deteriorate și aspectul lor lasă de dorit. Această...
00:01:06

Imagini dramatice cu erupția vulcanului din Pacificul de Sud. Cum s-a văzut norul de fum și cenușă

Imagini dramatice au fost surprinse vineri, în timpul mega-erupției vulcanului subacvatic din Oceanul Pacific, aflat în imediata vecinătate a insulei Tonga. Este vorba despre...

Actualul val al pandemiei ar putea fi ultimul cu restricții, anunță Pfizer

CEO-ul Pfizer a declarat că actualul val al pandemiei de Covid-19 ar putea fi ultimul sub restricții. Albert Bourla a spus luni că virusul...
Ultima oră
Pe aceeași temă