-1.1 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRata Covid scade continuu în București

Rata Covid scade continuu în București

Rata Covid scade continuu în București, potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Capitalei.

Incidenţa Covid calculată la 14 zile este 10,13 cazuri la mia de locuitori, a anunțat, duminică, DSP. Această valoare a fost indicată duminică, 7 noiembrie 2021.

În București, cea mai înaltă rată de infectare a fost indicată la 22 octombrie 2021, când a fost de 16,54 cazuri la mie. Din acea zi, rata Covid în București a scăzut continuu. De exemplu, sâmbătă, 6 noiembrie, incidența în Capitală a fost 10,8 cazuri la mie. Incidenţa COVID în București depășise 6 la mia de locuitori la data de 29 septembrie 2021.

Scăderea ratei Covid se explică prin creșterea numărului de persoane imunizate – fie prin vaccinare, fie în urma trecerii prin boală.

Rata Covid scade continuu în București, pe măsură ce crește imunizarea

Peste 21300 de persoane au fost vaccinate anti – Covid în Bucureşti, în ultimele trei zile, de vineri dimineață până duminică dimineață. Acest parametru a fost anunțat de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti – Covid (CNCAV).

Cele mai multe persoane care se imunizează în prezent sunt la prima doză de vaccin anti – Covid. Continuă însă și procesul de vaccinare cu dozele a doua și a treia.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernanții retrimit dascălii în subsolul societății

În urmă cu câțiva ani, când a fost acordată ultima majorare decentă a salariilor din sistemul de Educație, sub o guvernare PSD, întreaga societate...

Viceguvernatorul BNR Leonardo Badea, analiză asupra Economiei în pandemie

La nivel global, evoluăm gradual în direcția conviețuirii cu acest virus care a determinat modificări importante în existența noastră, apreciază viceguvernantorul Băncii Naționale a...
00:01:31

Boris Johnson se luptă pentru a-și păstra funcția de premier

Boris Johnson se luptă pentru a-și păstra funcția de premier al Marii Britanii. Oficialul a declarat că nu va demisiona, în ciuda scandalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă