-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRata Covid la București scade continuu

Rata Covid la București scade continuu

Rata Covid la București scade continuu, deși Guvernul României este tot mai preocupat de evoluția pandemiei.

Duminică, 5 decembrie 2021, incidenţa Covid calculată la 14 zile a fost la Bucureşti de 1,38 cazuri la mia de locuitori. Anunțul în acest sens a fost transmis de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Cu o zi înainte, sâmbătă, incidenţa Covid indicată pentru Bucureşti a fost de 1,47.

Duminica și sâmbăta acest indicator apare de obicei mai mic. Explicația este aceea că, în zilele nelucrătoare, românii solicită mai puține teste de detectare a infectării cu Covid.

La București, cea mai înaltă rată de infectare a fost la 22 octombrie, când a atins 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Rata Covid la București scade continuu dar pandemia se poate agrava

Fără legătură cu rata Covid anunțată duminică, Guvernul s-a reunit în ședință de urgență. Executivul analizează riscul agravării pandemiei în România, ca urmare a noii tulpini a virusului, denumită Omicron. Scopul ședinței este de a căuta măsuri pentru încetinirea răspândirii pandemiei.

Tulpina Omicron este cea originară din sudul Africii. Există deocamdată două cazuri de infectare cu Omicron în România. Ambii pacienți români sunt dintre cei care au fost repatriați cu avionul din Republica Sud – Africană. A fost o cursă specială TAROM, pentru cetățenii români care n-au avut altă cale să revină acasă.

Tulpina Omicron este cea mai contagioasă dintre formele virusului Covid dar nu a produs încă decese.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Autorul atacului de la Universitatea din Heidelberg era german

Autorul atacului armat comis luni într-o sală de curs de la Universitatea din Heidelberg, în care a fost ucisă o tânără şi alte trei...

Temperaturi de -32 de grade resimțite într-o zonă din România

Temperaturile resimțite la stația meteorologică Iezer din Munţii Rodnei au ajuns la -32 de grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în România,...

SUA și UK, decizie șoc. Retrag diplomații de la Kiev

Statele Unite și Marea Britanie au început retragerea pesonalului de la ambasadele din Ucraina, în schimb Uniunea Europeană apreciază că ”nu ar trebui să...
Ultima oră
Pe aceeași temă