29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusRata Covid continuă să scadă pe măsură ce crește vaccinarea

Rata Covid continuă să scadă pe măsură ce crește vaccinarea

Rata Covid continuă să scadă în București, conform datelor difuzate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Această incidență scade pe măsură ce crește vaccinarea anti – Covid.

Incidenţa Covid calculată la 14 zile este, luni, în Bucureşti, de 13,87 cazuri la mia de locuitori. Cu o zi înainte, duminică, rata de incidenţă în București a fost 14,35 cazuri la mie.

În București, cea mai mare incidență raportată de DSP a fost 16,54, la data de 22 octombrie 2021. Incidenţa COVID în București depășise 6 la mia de locuitori la data de 29 septembrie 2021.

Rata Covid continuă să scadă după „Maratonul vaccinării”

Scăderea incidenței Covid în București se produce pe măsură ce crește rata de vaccinare anti – Covid. În plus față de centrele care deja funcționau s-au deschis centre suplimentare.

De asemenea, în București s-a organizat, în week-end, „Maratonul vaccinării„. În cadrul acelei acțiuni, acum o săptămână, șase centre de imunizare au funcționat non stop, de vineri până luni dimineață. Pe timpul „Maratonului”, compania STB a menținut în circulație, inclusiv pe timp de noapte, vehiculele de pe liniile de transport în comun care mergeau spre centrele de imunizare.

Cele mai multe persoane care se imunizează în prezent sunt cu prima doză de vaccin. Continuă însă și procesul de vaccinare cu doza a treia.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor Dan a aflat unde a ajuns angajatul care a fugit cu documente din Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, noi detalii despre angajat său care a fost surprins fugind, acum 11 zile, cu documente din...

Lovitură pentru comercianți. În cazul discounturilor trebuie să afișeze cel mai mic preț din ultima lună

De astăzi, toţi comercianţii trebuie să afişeze la raft cel mai mic preţ pe care l-au practicat în ultimele 30 de zile pentru produsele...

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a învins-o pe franțuzoiaca Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA) cu scorul de 6-1 6-4 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă