21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPrimul elev Covid depistat în urma testului cu salivă

Primul elev Covid depistat în urma testului cu salivă

A fost raportat primul elev cu Covid, depistat în urma testului cu salivă, a anunțat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul a adăugat că elevul va face testul PCR pentru confirmare. El învață la I.L. Caragiale din București.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat, luni, că primul caz pozitiv la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2 a fost raportat la Liceul „I.L. Caragiale” din Capitală, scrie Agerpres.

Cîmpeanu, despre primul elev Covid depistat în urma testului cu salivă

Ministrul Cîmpeanu a anunțat că azi a început testarea elevilor anti Covid cu teste pe bază de salivă și a apărut și primul caz pozitiv. 

„Astăzi, după mult timp, au fost la dispoziţie şi acele teste non-invazive. Am primit foarte multe semnale. Ele au fost folosite. Dincolo de neajunsurile de aşteptat, ele au fost folosite. Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz testat pozitiv în urma testelor cu salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea acestei situaţii. (…) Este în Bucureşti, este la Liceul ‘Caragiale'”, a declarat ministrul Educaţiei, la Palatul Parlamentului.

Testarea elevilor ține de responsabilitatea părinților

Ministrul a subliniat că testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie. „Din punctul de vedere al ministrului Educaţiei, lucrurile sunt foarte clare. Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie. În acelaşi timp, nu avem altă şansă decât aceea de a miza pe responsabilitatea părinţilor, profesorilor şi a elevilor”, a afirmat Sorin Cîmpeanu. El s-a declarat convins că nu vor fi multe cazuri în care părinţii vor da dovadă de „iresponsabilitate”.

„Eu prefer să sesizez marea majoritate a părinţilor care sunt responsabili şi nu fac astfel de lucruri. Doar în 216 (şcoli) testarea este asigurată în unitatea de învăţământ. Sunt 467 de unităţi de învăţământ în care testarea se asigură mixt, în funcţie de nivelul educaţional se testează sau în şcoală sau la domiciliu, în toate celelalte şcoli testarea se asigură la domiciliu sub supravegherea părinţilor”, a menţionat Cîmpeanu.

Primul elev Covid depistat în urma testului cu salivă va intra în carantină,  starea de sănătate îi va fi monitorizată constant și va primi tratament adecvat.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Fii binecuvântat, Oleg!

În timpul emisiunilor de la Gold FM, pe scroll apar mesajele radioascultătorilor. Mi-a atras atenția intervențiile repetate ale unui tânăr basarabean cu idei suveraniste....

Motocicliștii cer să fie scutiți să mai care stingător și triunghiuri reflectorizante

Motocicliștii au inițiat o petiție în care cer să nu mai care stingător, trusă medicală și triunghiuri reflectorizante. Chiar dacă pare straniu, toate aceste...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 92: Kuleba spune că invadatorii vor accepta o încetare a focului doar când vor fi aproape de înfrângere

UPDATE, ora 14:40: Ankara negociază cu Moscova şi Kiev deschiderea unui coridor prin Turcia pentru exporturile de cereale din Ucraina, a declarat un înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă