-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPrima țară din lume în care 99% din populație s-a vaccinat anti-Covid-19

Prima țară din lume în care 99% din populație s-a vaccinat anti-Covid-19

16.152 de persoane s-au vaccinat în Palau

Palau este un mic stat insular din Pacific care și-a îndemplinit aproape complet obiectivul de vaccinare. 99% din populație este acum imunizată împotriva coronavirusului. Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a îndemnat și celelalte țări să urmeze exemplul și să se concentreze mai mult pe campaniile de vaccinare.

În total, în mica ţară insulară au fost vaccinate 16.152 de persoane, toate cu vârsta peste 12 ani. Prin urmare, arhipeleagul format diin 500 de insule a obținut primul loc în lume, la rata de vaccinare. Țara a întrecut și Portugalia, care se mândrește cu 80% din populație vaccinată cu schema completă.

Palau este la polul opus față de alte state mici din regiune, unde campania de vaccinare nu a atins nivelul așteptat. Mai puţin de 10% din populaţiile Insulelor Solomon (650.000 de locuitori) şi Kiribati (119.000 de locuitori) sunt vaccinate. De asemenea, în  Papua Noua Guinee s-a vaccinat mai puțin de 1% din populație.

Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă