17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru vaccinul lor specific Omicron. Companiile au făcut anunțul marți într-un comunicat de presă.

Studiul va evalua vaccinul pentru siguranța, tolerabilitatea și nivelul răspunsului imun. Acesta va fi evaluat atât ca serie primară, cât și ca doză de rapel. La studiu vor participa 1.420 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Pfizer lucrează la un vaccin împotriva Omicron

Participanții din prima fază au primit două doze din vaccinul actual Pfizer Covid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Participanții din a doua au primit trei doze din vaccinul actual Pfizer Covid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi o doză din vaccinul actual Pfizer Covid-19 sau vaccinul specific Omicron.

Cei din a treia fază a studiului nu au primit niciun vaccin Covid-19. Ei vor primi trei doze de vaccin specific Omicron. Vaccinul specific Omicron va fi administrat ca o doză de 30 de micrograme, la fel ca și vaccinul actual.

„În timp ce cercetările actuale și datele din lumea reală arată că boosterele continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva bolilor severe și a spitalizării cu Omicron, recunoaștem nevoia de a fi pregătiți în cazul în care această protecție va scădea în timp și va avea potențial la abordarea Omicron și a altor variante în viitor”, a declarat Kathrin Jansen, vicepreședinte senior și șeful departamentului de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor Pfizer.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat luna trecută că, dacă este nevoie de un nou vaccin pentru varianta de coronavirus Omicron, compania va avea unul în martie. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Pfizer a confirmat deja au începutproducția.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

UPDATE, ora 14:40: Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct...

Sylvester Stallone a vândut reședința din Los Angeles – Câți bani a reușit să scoată pe ea

La puțin mai mult de un an după ce și-a scos la vânzare complexul său din Los Angeles, pentru suma uriașă de 110 milioane...

Menținerea condamnării lui Aleksei Navalnîi face ca Rusia „să termine” toate formele de opoziție

Confirmarea condamnării principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, arată că Rusia încearcă să suprime toate formele de opoziţie, a declarat marţi secretarul de stat...
Ultima oră
Pe aceeași temă