18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPeste 85% dintre decesele COVID au fost la nevaccinați

Peste 85% dintre decesele COVID au fost la nevaccinați

În ultima săptămână s-a raportat o creștere a numărului de cazuri noi, iar 85% dintre decesele COVID au fost înregistrate la persoanele nevaccinate.

Peste 40% din totalul cazurilor de COVID au fost înregistrate în București, județele Cluj, Timiş, Suceava şi Braşov. Potrivit raportului dat de Institutul Naţional de Sănătate Publică, 57% dintre cazurile noi de infectare cu coronavirus au fost la persoanele nevaccinate.

De asemenea, dintre persoanele deja vaccinate, peste jumătate s-au îmbolnăvit imediat după vaccinare sau la 6 luni de la ultima doză. 31.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele: Bihor, Prahova, Galați, Hunedoara si Neamț.

85,9% dintre decesele COVID au fost la persoane de peste 60 ani

INSP a raportat că 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, de la începutul pandemiei și până în prezent. 93,2% din cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

România a atins cel mai mare nivel de infectări cu Covid-19 de la începutul pandemiei: 19.105 cazuri.

Marți, 18 ianuarie, a fost înregistrat în România primul deces la o persoană infectată cu varianta Omicron. Pacienta era vârstnică, nevaccinată și avea comorbidități. Femeia, în vârstă de 75 de ani, era din Iași.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, vizită în țara noastră – VIDEO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează, joi, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, va...

6 plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022

Șase plaje românești au primit distincția Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus față...

Tom Cruise, la Cannes: „Fac filme pentru marele ecran” – VIDEO

Tom Cruise, starul filmului Top Gun, a spus că este adeptul filmelor de marile ecrane. Declarația a fost suținută în timpul unui masterclass care...
Ultima oră
Pe aceeași temă